среда, јануар 07, 2009

DOMAĆI KRUH




Sastojci:
1 kg brašna
0,5-0,6 l vode
0,02 kg kvasca
0,02 kg šećera
0,03 kg ulja
0,02 kg soli
Opis:Kvasac otopiti u mlakoj vodi, dodati malo brašna, izmiješati i ostaviti na toplom mjestu da se digne. U drugoj posudi pripremiti prosijano brašno, vodu, šećer, ulje, sol te dodati kvasac i umijesiti tijesto. Ostaviti oko 30 - 40 minuta da naraste, zatim ponovno malo premijesiti, oblikovati željeni oblik, staviti u posudu za pečenje i ponovno ostaviti da se digne oko 50%.Tako pripremljeno tijesto za kruh peći u pećnici na temperaturi 200 – 220°C oko 40 minuta.Ako odlučite kruh ispeći pod pekom treba ga peći 1,5 – 2 sata.

1 коментар:

  1. Lipo,moja je baka pekla baš takav kruh,samo ga je na kraju još s nećim mazala,a neznam s čim? da li ima kakav recept za POVATICU?

    ОдговориИзбриши